Berlins pladser

Berlin er fyldt med kendte pladser

Berlinerblog.dk – Der er kun en Berlin!
Berlins pladser. mange af pladserne i Berlin er historisk kendt. Af de mest kendte kan nævnet Alexanderplatz og Potsdamer Plats.

Verdensuret på Alexanderplatz

Alexanderplatz

Alexanderplatz fik navnet i 1805, Efter Alexander den 1. Alexanderplatz var sammen med Potsdamer Platz hjertet af det gamle Berlins natteliv. Efter murens fald er begge pladser igen vigtige områder i Berlin, på Alexanderplatz er der altid fest og farver, døgnet rundt.

Sony Center på Potsdamer Plats

Potsdamer Platz

Fantastiske bygninger i stål og glas – der bare tager vejret fra en – Sony Center på pladsen er nok den Berlins flotteste bygning. Af andre ting på og ved Potsdamer platz er Panoramapunkt, Potsdamer Arkaden med flere restauranter og forretninger.

Hotel Adlon på Pariser Plats

Pariser Platz

Pariser Platz er bygget i 1734 og var tidligere et travlt kvarter med trafik. Parizer Platz ligger vest for Unter den Linden og øst for Brandenburger Tor. Pariser Platz lå i tiden hvor Berlin var opdelt i Østberlin. Området var i den periode meget tomt, kun Brandenburger Tor var tilbage.

Berlins Pladser – Her er flere berømte pladser i Berlin

Der kommer flere til for Berlin har mange berømte områder og pladser. Lige fra Gendarmenmarkt, Europa plads ved Hovedbanegården og Breitscheidplatz hvor Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche og Europacentret ligger.

Berlins Pladser

Mange af Berlins pladser holder i december store julemarkeder, af de mest berømte er julemarkederne på Gendarmenmarkt, det er så velbesøgt at man tager entre. På Breitscheidplatz ligger et andet stort julemarked. Det er meget kendt for terrorangrebet i 2016, der kostede 12 mennesker livet. En lasbil bragede ind i julemarkedet.

 

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This