Muren rundt

Muren rundt – berliner mauer – opdelte Berlin fra 1961 til 1989 i øst og vest. Murens historie er facinerende og spændende.

Muren rundt er et forslag til an tur i Berlin murens fodspor – Turen er på ca. 155 km.

Dag med en på en tur langs Berlinermuren
– En tur på 14 etaper

;

1. etape: Fra Potsdamer Platz til Warschauer Strasse

Ca. 7 kilometer lang, Den første etape er en del af Lysmuren i forbindelse med 25 år for Mauerfall 2014, turen går bl.a. forbi Checkpoint Charlie, Topography of Terror og St. Thomas Kirke, en af Berlins største kirker.

;

2. etape: Fra Warschauer Strasse til Schöneweide

Er ca. 13 kilometer lang og nok mest egnet på cykel, mest kendt her er nok Eastside Gallery, Oberbahnbrücke, Sovjet memorial i Treptow og grænseovergangen ved Sonnenallee i Neukölln.

;

3. etape: Fra Schöneweide til Schönefeld

En ca. 6 kilometer lang tur, her er det nok den nedlagte radar station som er mest kendt

;

4. etape: Fra Schönefeld til Lichtenrade

En lang tur, ca. 16 kilometer, så cyklen er nok at foretrække. Turen går langs Berlins sydgrænse og tæt på Schonefeld lufthavnen, det er her Berlin Brandenburg International (BER) snart skal åbne.

;

5. etape: Fra Lichtenrade til Lichterfelde Süd

Turen langs Berlins sydlige grænse fortsætter, denne etape er ca. 12 kilometer – Cyklen bedst?

;

6. etape: Fra Lichterfelde Süd til Griebnitzsee

6. etape er stadig den sydlige grænse af Berlin, turen er som forrige ca. 12 kilometer og mest kendt her er Cichterfelde, der var noget koncentrationslejr relateret.

;

7. etape: Fra Griebnitzsee til Wannsee

Denne etape er ca. 12 km. Det er stadig det sydlige Berlin man følger, Etapen ender ved en af Berlins kendteste søer Wannsee og på ruten kommer man forbi huset hvor wannsee konferencen i 1942, hvor man prøvede at ligge den endelige plan for Europas jøders skæbne.
;

8. etape: Fra Wannsee til Staaken

8. etape er hidtil længst, ca. 21 km. Turen foregår stadig i udkanten af Berlins vestgrænse,

;

9. etape: Fra Staaken til Hennigsdorf

Turen er ca. 20 kilometer og foregår bl.a. i udkanten af Spandau.

;

10. etape: From Hennigsdorf to Hohen Neuendorf

Turen er ca 10 km.

;

11. etape: Fra Hohen Neuendorf til Hermsdorf

Ca. 6 lm.

;

12. etape: Fra Hermsdorf til Wollankstrasse

Ca. 15 km.

;

13. etape: Fra Wollankstrasse til Nordbahnhof

Vi er tilbage i byen, turen går forbi de historiske interessante steder som, Bornholmer Strasse (Her muren først blev åbnet i 1989), til Mauerpark ved Bernauer Strasse, Bernauer Strasse og Berliner murens dokumentarcenter, videre til banegården Norbanhof. ca. 5 kilometer rute. Fra Bornholmer Strasse og resten af turen var der Lysmur i forbindelse med Mauerfall.

;

14. etape: Fra Nordbahnhof til Potsdamer Platz

Vi er tilbage i Berlin (Mitte), Turen går fra Nordbanhof, forbi videre forbi hovedbanegården, Rigsdagen, Brandenburger Tor, Jødemonumenten for at ende ved Potsdamer Platz, ruten er ca. 7 km. Ruten var en del af lysmuren 2014 (Mauerfall)

Muren rundt

Turen “Muren rundt” går kort fortalt ud på at man følger Mauerweg, der er en tur på ca. 155 km. De 43 kilometer er mellem Øst og Vestberling og resten, ca 112 km er mellem Vestberlin og DDR, så det er bare på cyklen, eller kridt skoene og komme afsted på en tur Muren rundt? 

Gå eller cykel

Der er meget fladt i Berlin, hvilket vil gøre cykelturen let for alle. Muren rundt turen er inspireret af en artikel på berlin.de – Den er desværre fjernet.

Mauerfall  2014

Ved Mauerfall 2014 (25 års jubilæum for murens fald var der fra Bornholmer Strasse og indtil  oberbahn brucke i  Friedrichshain/Kreuzberg var der opstillet en lysmur. Den var ca. 15 kilometer lang.

berlinerblog.dk - Checkpoint Charlie

Grænseovergangen ved Checkpoint Charlie, En af de mest kendte grænseovergange. Her findes også i dag et murmuseum “Checkpoint Charlie museum”

Berlinerblog.dk Berlinermauer 1961-1989

Berliner mauer – Skilt på mauerweg der viser hvor Berliner muren gik – Læg bl.a. mærke til ved Brandenburger Tor der er en linje med brosten der illustrerer hvor Berlinermuren gik.

Berlinerblog.dk - Ubahn ved Oberbahn brücke

Berliner mauer – Skilt på mauerweg der viser hvor Berliner muren gik – Berliner muren der var der fra 1961 til 1989, i den periode af Berlins historie var byen opdelt i Øst- og Vestberlin

Berlinerblog.dk - potsdamer Platz

Berliner mauer – Muren rundt – Turen starter og slutter ved Potsdamer Plats. Et sted der på hengemt i murens tid, men består i dag af noget af det vildeste byggeri i Berlin. F.eks. Sony Center, Berlin

Berlinerblog.dk - mauerfall 2014

9. november pladsen 1989 – Opkaldt efter den dag muren faldt. Det var netop her på Bornholmer Strasse første grænbseovergang åbnedes og DDR borgere strøg over grænsen til Vestberlin

Youtube video der viser “Muren rundt”

På Youtube ligger denne video:

En tur over Berliner mauer

Der viser en tur rundt om Berlin i helikopter perespektiv

Gallery – Mauerfall 2014

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This