Alexanderplatz

Alexanderplatz. Berlins travleste område. 1 mio. passerer pladsen i døgnet. Alexanderplats har shoppingcentre, TV-tårnet og banegården

Alexanderplatz – historie

Alexanderplatz fik navnet i 1805, Efter Alexander den 1. Alexanderplatz var sammen med Potsdamer Platz hjertet af det gamle Berlins natteliv. Efter murens fald er begge pladser igen vigtige områder i Berlin, på Alexanderplatz er der altid fest og farver, døgnet rundt.

Det finder du på Alexanderplatz

Alexanderplatz banegården. Her kører både S-bahn, U-bahn (i undergrunden), regionaltog og sporvogneBanegården er nok med til at mere end en halv mio. mennesker bruger Alexanderplatz i døgnet. på banegården er der et hav af spisesteder og diverse forretninger med alt lige fra tobak til diverse dufte.

BAnegården på Alexanderplatz

Banegården er en meget gammel banegård. Man kan altid se til Alexanderplatz, i hvert fald er TV-tårnet, der med sine 368 meter er synlig over stort set hele Berlin.

TV-Tårnet

TV-tårnet er bygget i 1969 af DDR og har i kuplen 2 plan det første man kommer op på er udsigtsplatformen og en etage højere oppe ligger restauranten, her kan man nyde en Berliner Kindl (Berlins lokale øl) og i løbet af en halv time få hele Berlin set – restauranten drejer om sin egen akse en gang pr. halve time.

Andre ting på pladsen

På pladsen ligger også det store hotel Park Inn og Galleria kaufhof (indkøb). Disse tre ting er alle fra DDR tiden. Galeria Kaufhof er et indkøbscenter i den lidt dyrere/eksklusive ende, priserne er i top, men man fornemmer også kvaliteten er okay.

Rotes Rathaus

I den vestlige ende af Alexanderplatz ligger Rotes Rathaus (Navnet er ikke politisk, rådhuset består af røde klinker). Rådhuset bruges i dag og det er her Berlins overborgmester hører hjemme. Rådhuset har også eget tårn, det peger ca. en fjerdedel af TV tårnet op, nemlig 74 meter.

Nyt skud på stammen – pladsen

I 2007 kom indkøbscentret Alexa til. Alexa betragtes af mange som Berlins bedste shopping center med sine 180 forretninger og 17 restauranter har noget for de fleste. Siger man Alexa skal Loxx også nævnes, Loxx er et miniature land lignende miniaturewelt i Hamburg. I Loxx er det dog mest Berlin der er i centrum. Det virker mere udførtend Miniaturewelt, f.eks. overgang til nat og tordenen der buldrer igennem Loxx. Loxx udbygges stadigt. Noget andet man også ser på pladsen er Verdensuret, her kan man følge tiden i stort set hele verden. Verdensuret er utroligt smukt i aftenlys, se billedet af verdensuret til højre. Er man til elektronik forretninger (Ratio, tv, musik, film, hårde hvidevarer, bøger osv.) ligger der en kæmpe Saturn på Alexanderplatz og i Alexa en kæmpe stor Mediamarkt. Til sidst (til de tørstige) Alexa Oasen, finder du midt på pladsen. Her er mulighed for at få stillet tørsten og man føler sig henvist til en Oase!

Nye ting på Alexanderplatz

Omkring 1. august 2014 åbnede Vapiano en restaurant på pladsen, restauranten der er en italiensk koncept restaurant findes flere steder i Berlin og er man til pizza og pasta er den absolut et besøg værd. priserne på Vapiano er lave, det kan man også se på antallet af besøgende – altid MANGE mennesker her.

Sæson relateret på Alexanderplatz

I efterårsferien har vi oplevet et stort marked med stort udvalg af tøj og lign. og omkring jul er der på Alexanderplatz et af Berlins aller største julemarkeder. Her er der igen mulighed for at handle, spise og drikke Glüwein, der er tyskernes svar på Gløgg, bare et nummer bedre.

Little Big City Berlin

Et museum med “mini Berlin” er skudt op på Alexanderplatz omkring 2017 – her oplevede vi det for første gang!

Youtube video fra Alexanderplatz

En gåtur på Alexanderplatz fra omkring 2010. Det der står på pladsen foran hotellet er ikke permanent, men har været en del af udstilling på tidspunktet videoen blev lavet

 

 

Verdensur Alexanderplatz

Verdensuret, her kan man følge med i klokken over hele verden.

Berlinerblog.dk - Saturn

Saturn – Billedet er taget fra TV-tårnet’s restaurant

Berlinerblog.dk - Alexa

Alexa indkøbscenter – Billedet er taget fra TV-tårnet. Alexa er af mange betraget som et af Berlins bedste indkøbscentre. Dette er flot i en by der har mange fede indkøbscentre.

Video fra Alexanderplatz

Find Alexanderplatz

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This