Berliner Unterwelten

Berliner unterwelten – oplev spændende berliner historier. Lige fra berlinermuren, swerbelastungkörper eller speer’s germamia projekt

Berliner unterwelten – oplev spændende berliner historier:

Berliner unterwelten. Her kan man opleve spændende Berliner historier. Det er lige fra berlinermuren, swerbelastungkörper eller speer’s germamia projekt, men også en tur der omhandler bryggeriet Berliner Kindl, på deres gamle placering i Neukölln.

5 Ture ved Berliner Unterwelten:

1. Tour 1 – Dark Worlds
2. Tour 2 – From Flak Towers to Mountains of Debris
3. Tour 3 – Subways and Bunkers in the Cold War
4. Tour F – The Fichtebunker time capsule
5. Tour M – Under the Berlin Wall

Sæsonbetonede ture

Det er ikke alle turene der kan opleves hele året rundt

Turene foregår med guide hovedsageligt på engelsk og tysk, men nogle af turene er med dansk guide.

Hovedkontor

Deres hovedkontor findes ved Gesundbrunnen, der ligger tæt på Bornholmer Strasse broen. Turen vedr. muren starter ved Gesundbrunnen og man kommer ned i bunkeren omkring banen der blev brugt som beskyttelsesrum under anden verdenskrig. Senere har man beregnet at skulle en bombe ramme rummet var det fuldstændigt værdiløst, rummets mure og “tag” var ganske enkelt for tynde.

Vi har oplevet:

Swerbelastnungkörper

En stor betonklods der blev bygget for at tjekke om undergrunden kunne bære en triumfbue, Det var meningen at klodsen skulle fjernes efter brug, men p.gr. af udviklingen i anden verdenskrig blev den aldrig fjernet. Har man lyst til at se netop denne klods er den i sommer halvåret åben for offentligheden nogle timer bestemte dage om ugen, på Berliner Unterwelten’s side kan tidspunkterne ses.

Berlin – Tunlerne mellem Øst- og Vestberlin

Tunnelerne blev altid gravet fra vest, da det var lettere at komme af med jord, ler mm. der blev gravet op. Huset ligger tæt ved Bernauerstrasse. Her blev flere af tunnelerne gravet. Det var et relativt højt sted hvilket betød at grundvandet var et mindre problem, at jorden her er lerjord gav andre udfordringer.

Myterne om Germania

Udstilling om Hitlers “Germania” – Der efter sejren i anden verdenskrig skulle ligge Berlin ned og erstatte den med verdensstaden Germania. Udstillingen har bl.a. den model der er en del af filmen “Der Untergang”

 

 

R

Berliner Unterwelten

Brunnenstraße 105
13355 Berlin
Tyskland

Website: Officiel website

Websiden er i flere sprog

Berlinerblog.dk - Berliner unterwelten

Berliner Unterwelten E.V – mange spændende ture “ned under” Berlin. Turen vedr. tunneler under Berlinermuren er fantastisk spændende

Berlinerblog.dk - swerbelastung Körper Berlin

Swerbelastnungkörper – Er bygget for at teste om undergrunden kunne bære en stor triumfbue

Find Berliner Unterwelten

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This