Berliner Kindl Schultheiss Brauerei

Berliner Kindl Schultheiss Brauerei er hele Berlins bryggeri. Få spændende rundvisning og spisning i hyggelig restaurant. Guidede ture på tysk og engelsk

Berliner Kindl – “Gamle” Vestberlins øl.
Berliner Kindl er i dag hele Berlins bryggeri.

Berliner Kindl Schultheiss Brauerei er hele Berlins bryggeri. Bryggeriet er oprindeligt fra 1872, det stammer oprindeligt fra Neukölln med det mundrette navn Vereinsbrauerei Berliner Gastwirte zu Berlin AG. Navnet holdt til 1910 hvor det blev ændret til Berliner Kindl Brauerei-Aktiengesellschaft. 

En del af Raderberger Gruppen

Bryggeriet var selvstændigt bryggeri til 1988 hvor det blev overtaget af  Radeberger Gruppe, der er en del af Dr. Oetker koncernen. (Kendt fra bl.a bage tilbehr og pizza’er). Bryggeriet flyttede fra adressen i Neukölln i 2006 til nuværende adresse på Indira Ghandi Strasse. På adressen var der frem til 2006 anden bryggeri virksomhed som Berliner Kindl er blevet en del af. Bryggeriet brygger øl, men der laves også ikke alkohol indeholdende drikke så som Rixdorfer der er en æblejuice med kulsyre.

De seks Berliner Kindl pilsnere:

R

Berliner Kindl Jubiläums Pils (Favoritten)

R

Berliner Kindl Pils (Super øl, Knap så stærk som Jubi pilsneren)

R

Berliner Kindl Bock Hell

R

Berliner Kindl Bock Dunkel

R

Berliner Kindl Radler Naturtrüb

R

Berliner Kindl grapefruit Naturtrüb

Og to Weisse hvor den ene findes i tre varianter:

R

Berliner Kindl Weisse (Smager af weissbeer med citron – frisk)

R

Berliner Kindl Weisse mit schuss (3 varianter) (Min søn sagde – Det smager ikke af øl og i hans verden var det godt. At det ikke smager af øl er rigtigt!) Har kun smagt røde og grønne.

Bryggeriet, besøg og info

 

Bryggeriets hjemmeside

Man kan besøge bryggeriet:

man kan besøge Berliner Kindl, husk at bestille hjemmefra! – Opdatering januar 2022: Er midlertidigt ikke muligt grundet corona.

Selve turen tager ca. 1½ time, først fortælles om bryggeriets historie, processen med at brygge øl, vises en film om bryggeriet og til sidst en rundvisning på Bryggeriet.

Efter rundvisningen er der mulighed for at smage på øllet, samt spise, noget der foregår i en lille hyggelig krostue, kølig om sommeren og dejlig lun om vinteren!

Priserne er fra 7 euro (9 euro med lille prøvesmagning, der består af tre øl). Stor prøvesmagning koster 12 euro, og der er mulighed for at bestille mad.

Vi har spist Eisbein der i 2014, en klassisk tysk (TUNG) ret, Rundvisning, prøvesmagning (adlibitum), mad for 16 euro! – I dag koster det fra 17-22 euro ap spise her (Pris er inkl. rundvisning og ølsmagning)

Tidspunkterne for rundvisning mandag til torsdag og tidspunkterne er kl. 10, 14 eller 17.30. Der kan bestilles rundvisning på tysk eller engelsk

Besøger man Bryggeriet i dagtimerne (før kl. 16.) er der mulighed for at købe souvenir i form at glas, bakker, kasketter, samfundshjælpere og lign.

Er man til øl er besøget absolut at anbefale, man skal bare huske det er IKKE for børn under 12 år. Heiko og kollegerne på bryggeriet er altid garant for en hyggelig eftermiddag/aften på Berliner Kindl

Husk på Bryggeriets hjemmeside skal man bestille tid til rundvisning – http://www.berliner-kindl.de/Brauerei/Brauereifuehrung

Du finder Berliner Kindl ved at tage sporvogn M4 fra Alexanderplatz (nordøst på) og skifte til M13 ved Albertinenstrasse. Efter M13 drejer ind på Indira Ghandi Strasse er det andet stop.

Om Berliner Kindl Schultheiss Brauerei:

  • Brygger 6 pilsner typer (Berliner Kindl)
  • Brygger 2 weisse (en af dem er i tre smagsvarianter)
  • Rixdorfer produceres her (Alkoholfri drik)
  • Berliner Pilsner er også en del af Berliner Kindl

 

R

Berliner-Kindl-Schultheiss-Brauerei

Indira-Gandhi-Straße 66
13053 Berlin
Tyskland
Berlinerblog.dk - Berliner Kindl

Berliner Kindl – Bryggeriet med fantastisk øl og mulighed for hyggelig rundvsining. Der er mulighed for at købe øl/glas og lign. relateret til Berliner Kindl.

Berlinerblog.dk - Berliner Kindl

Miniature af gammelt Berliner Kindl bryggeri – Vises på bryggeriet i forbindelse med rundvisningen

Berlinerblog.dk - Berliner Kindl

De mange slags jumler der brygges øl på på Berliner Kindl bryggeriet

berliner kindl schultheiss brauerei – Links:

http://www.berliner-kindl.de/

Hjælp til at finde Berlinker Kindl forhandlere:

http://berliner-kindl.markenstorefinder.de/

Andre Berliner Kindl sider:

http://www.berliner-pilsner.de/

http://www.schultheiss.de/

http://berliner-kindl-weisse.de/altersschranke.php

Berliner Kindl Schultheiss Brauerei på Youtube

Find Berliner Kindl Schultheiss Brauerei

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This