Friedrichshain-Kreuzberg

Friedrichshain og Kreuzberg blev fusioneret i 2001

 

Friedrichshain-Kreuzberg

(Ca. 20 kvm – har ca. 270.000 indbyggere)

Friederichshain og Kreuzberg blev sammenlagt i 2001, før var de selvstændige bydele, oprindelige Friederichshain og Kreuzberg er opdelt af floden Spree (Osthafen) og Oberbahnbrücke forbinder de to bydele. Friedrichshain-Kreuzberg er mest kendt for sit kulturliv, og at en tredie del af befolkningen er af anden etnisk herkomst. I Kreuzberg er ligger også den kendte grænseovergang Checkpoint Charlie og det store kvarter med avishusene. I Friedrichshain-Kreuzberg er nok mest kendte (besøgte af turister) Eastside Gallery. En anden ting der ofte er afbilledet fra Berlin er Moleculer menner, der står i Spree og kigger mod de tre gamle bydele Friedericshain, Kreuzberg og Treptow, Moleculemenner står ca. 800 meter syd-vest for Oberbahnbrücke.

Berlinerblog.dk - mauerfall 2014

Facts om Charlottenburg-Wilmersdorf

Samlet til en bydel i 2001

Ca. 20 kvadrat kilometer

Ca. 270.000 indbyggere

Under muren lå det i Østberlin

Kendt i Friedrichshain-Kreuzberg

Oberbahnbrücke

Oberbahnbrücke er kendt for sine specielle tårne. Broen var i tidligere DDR, og var meget misholdt, men er senere renoveret.

Eastside Gallery

det er ca 1,3 km langt – Dog er der brudt hul i muren og der er bygget et luksusbyggeri, med lejlighedspriser på ca. 1.000.000 euro (7,5 mill. kr.!). Huset der ligger mellem muren og Spree er utroligt flot bygget, men 1 mio. Euro for en lejlighed…

Går man turen langs medgalleriet, skal man huske at der er to sider af muren, den kan også ses fra bagsiden, ud mod Spree. I den ene ende af Eastside Gallery er der en lille souvenirshop, naturligvis med muren som udgangspunkt. I den anden ende er der mulighed for at komme ud at køre en Trabi.

Læs mere om Eastside Gallery her

Ostbahnhof

ostbahnhof er som navnet indikerer en banegård i gamle Østberlin, den blev smadret under krigen, men opbygget af DDR (Deutsche Reichbahn). Den var sammen med Berlin-Lichthenberg de vigtigste banegårde i Østberlin.

Marked ved Ostbahnhof

I hver weekenden er der stort marked ved Ostbahnhof, her kan købes alt (ALT), lige fra gamle DDR mønter til glas, tøj osv.

Et fantastisk sted for kræmmere

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This