eastside gallery

Eastside Gallery – er det længst stykke eksisterende mur. Det er ca. 1,3 km. langt

Eastside Gallery
– er det længst stykke eksisterende mur.

det er ca 1,3 km langt – Dog er der brudt hul i muren og der er bygget et luksusbyggeri, med lejlighedspriser på ca. 1.000.000 euro (7,5 mill. kr.!). Huset der ligger mellem muren og Spree er utroligt flot bygget, men 1 mio. Euro for en lejlighed…

En kulturel gåtur

Går man turen langs medgalleriet, skal man huske at der er to sider af muren, den kan også ses fra bagsiden, ud mod Spree. I den ene ende af Galleriet er der en lille souvenirshop, naturligvis med muren som udgangspunkt. I den anden ende er der mulighed for at komme ud at køre en Trabi.

Berlinmuren var kendt for at være grå på øst siden og fyldt med grafitti på vest siden. Man kunne male grafitti på vestsiden uden at komme galt afsted, fordi muren lå i DDR og her havde politiet i Vestberlin (Vesttyskland) ingen ret til at gribe ind.

Galleriet med de mange malerier starter ved Oberbahnbrücke, Oberbahnbrücke lå i DDR ved Osthafen, en af DDR’s store havne. Broen virkede meget nedslidt mens muren eksisterede, den er renoveret efter murens fald. Broen er i sig selv et besøg værd, med sine to klassiske tårne.

Galleriet går langs med floden Spree helt hen til Ostbahnhof, en af Berlins store banegårde. Andet i området er det store koncerthus O2-World

En gåtur starter ved Warschauer Straße S-bahnhof

Vil man gå en tur langs med hele galleriet kan man med fordel tage til Berlin Warschauer Straße S-bahnhof og gå mod syd ned til galleriet, Oberbahnbrücke kan næsten ses fra banegården, man kan naturligvis også starte ved modsatte ende, Her ligger Ostbahnhof.

Der er altid mange mennesker ved langs med murstykket, om man kommer der en formiddag eller tager en aftentur forbi galleriet.

Der findes i Berlin flere bøger medgalleriet, selvfølgelig med de mange grafitti tegninger/malerier der er på muren.

På en berlinertur indgår altid en gåtur langs på denne strækning – ellers har man ikke været i Berlin 

Berlinerblog.dk - Eastside Gallery Berlin

Eastside Gallery – Mauerfall 2014

Berlinerblog.dk - Eastside Gallery

Eastside Gallery – set “bagfra” – Højhuset med kranen er i dag færdigbygget

Video fra Eastside Gallery Berlin

Find Eastside Gallery

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This