Treptower Park

Treptower park er et mindesmærke for faldne sovjetsoldater i anden verdenskrig.
Mindesmærke opført efter krigen i årene 1946-49

Stort mindesmærke i Berlin

I bydelen Treptow-Köpenick findes Treptower Park, Parken er Berlins næst største park. I parken er der gangstier og områder med blomster af mange forskellige slags. Men mest kendt er mindesmærket for ca. 80.000 sovjet soldater der faldt i kampen om Berlin, selve mindesmærket er fantastisk og en storslået oplevelse. Er man til natur og Berlin, er en tur herud til parken absolut at anbefale.

Indgang til monumentet

I indgangen knæler to soldater mod åbningen og man ser ud over dette prægtige monument, med 16 sakrofaer (gravsten), hvor på der er beskrivelser på både tysk og russisk. I midten står “befrieren” med et barn på armen og netop har kløvet et hagekors.

Befrieren i Treptower Park

Befrieren illustrerer en soldat der sidst i krigen reddede en pige der løb forvirret rundt på Postdamer Plats. Under “befrieren” i rummet er der ligesom nogle kranse, de er gemt bag gitter. “Befrieren” er ca 12 meter høj og vejer omkring 70 tons.

 Opført efter 2. verdenskrig

Mindesmærket er opført i perioden 1946-1949, og indledt den 8. maj 1949, 4 år efter Tyskland kapitulerede. Der diskuteres stadig om det var præcist 4 år efter da både den 8. og 9. maj står som datoer Tyskland kapitulerede på.

Stort og prangende

Det er opført meget som mange granit søjler, hvor der står noget på Russisk og tyskmen en stor pårt bestående af to granitsøjer, hvor to soldater knæler mod hinanden.

Gravmonument

Parken eller mindesmærket er gravmonument for ca. 7.000 faldne sovjetsoldater og er bygget til ære for de ca. 80.000 soldater der faldt i kampen om Berlin.

Mere end mindesmærke

udover mindesmærket er området og den store park der går helt ned til Spree’s bred et flot område og absolut et besøg værd. Både de små boder ved banegården “Treptower Park” og Spree og selve parken der er flot holdt.

 

Treptower park Berlin

“Befrieren” i Treptower park. Stort monument for ca. 80.000 faldne sovjet soldater

Galleri fra Treptower Park

Find Treptower Park

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This