Currywurst

Currywurst, den tyske hotdog. Mange versioner. I berlin betragtes den nærmest som en nationalret og alle har Deres ynglings restaurant

Currywurst

Currywurst er den tyske hotdog og kan købes på ethvert gadehjørne. man mener den oprindeligt stammer fra Berlin. Currywursten er fra 1949 og er en bratwurst påøse der er stegt, evt. friture, skåret i skiver og overhældt med ketchup og karry. Pølsen serveres med hvidt brød (gerne sprødt) eller pommes frites.

 

Alle har ynglingsrestaurant

Currywurst er noget alle har en mening om og dermed ofte ynglingsrestaurant, vi har ofte besøgt Currywurst Express på Ostbahnhof, og restauranten blev nok mest ynglings p.gr. af betjeningen der – en af de ansatte ville gerne tale og fortalte man om sine planer i Berlin kom han med velmenende gode tips.

Den fåes i mange prisklasser

Den fåes i mange prisklasser, lige fra 1 euro med et brød til på gaden, 5 euro for en lille menu på diverse fastfood restauranter som f.eks. Currywurst Express, til ca 10 euro på Hofbräu Wirthaus, på Alexanderplatz.

På alle banegårde

Der findes ikke nok ikke en banegård i Berlin, eller et gadehjørne uden der ligger en restaurant der severer denne særprægde pølse, som kunne omvende selv en vegatar. På og omkring de store banegårde, som f.eks. Alexanderplatz går endda mennesker rundt med en grille spændt på kroppen og sælger dem, det er ofte dem der er billigst.

Den er også en ynglyngsspise på diverse Julemarkeder

Den er også en ynglingsspise på diverse julemarkeder der findes rigtigt mange af i Berlin og resten af Tyskland

Mere end Berlin

Currywursten stammer oprindligt fra Berlin, men er i dag kendt udover det ganske land og alle cafeteria’er med respekt for sig selv tilbyder denne speciale tyske spise.

Eget museum

Den er nok den eneste ret (og endda en fastfood ret) der har haft eget museum. Det er desværre lukket. Hjemmesiden (klik her)er dog stadig åben for folk der ønsker inspiration og vil finde opskrifter

 

 

 

Berlinerblog.dk - Bahnhof Zoo

På banegården ved Bahnhof Zoo, fik vi Currywurst for første gang

Verdensuret på Alexanderplatz

Her på Alexanderplatz er der altid mulighed for at snuppe en Currywurst

Trabant på Youtube

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest