TV Turm Berlin

TV-Tårnet, TV-Turm. Er med sine 365 meter hele Berlins vartegn. TV-Tårnet står i centrum af Berlin, på Alexanderplatz

Tv turm Berlin

Tårnet er opført af DDR i 1969 og var bygget for at beskytte befolkningen i landet mod zdf i Vesttyskland. Vesttysklands store tv kanal. Tårnet blev i 1987 beskyldt af Reagan for at sollyset på tårnet skabte et kors. Det var da han holdt tale ved  Brandenburger Tor, om tårnet har lignet det i 87 har jeg aldrig hørt eller set. I dag er det hele Berlins mest synlige vartegn er der ingen tvivl om. Det kan ses fra stortest hele Berlin når det tårner op med sine 368 meter. Hvilket gør det til Berlins absolut højeste bygning, faktisk hele Tysklands.

Besøg og spis i 209 menters højde

Man kan komme op i tv-tårnet, det foregår i ca. 207 meters højde, en etage højere oppe er der en restaurant som roterer 360 grader på en halv time. Af hensyn til brandsikkerheden er køkkenet ved jordoverfladen.

Udover gæsteplatformen og restauranten bruges TV turm Berlin også til noget TV-udsendelse og tårnet er fyldt med antenner af flere slags.

Tv-tårnet er en fed oplevelse, men et aften/natbesøg er absolut også at foreslå, et fantastisk wiev ud over Berlin’s aftenslys er virkelig en fed oplevelse.

Events i og omkring TV-tårnet

Tv turm Berlin – TV-tårnet ofte udsmykket i forbindelse med store events i Berlin – F.eks. i 2006 var selve kuplen en stor fodbold. I forbindelse med Berliner Leuchtet er TV Turm Berlin også oplyst i mange farver.

TV-tårnets naboer

Tv turm Berlin – TV-tårnet ligger på Alexanderplatz, en af Europas aller travheste pladser, ca ½ million bruger dagligt pladsen: Pladsen har flere indkøbscentre, hoteller og restauranter. I 2014 kom der en vapiano restaurant her, der er en italiensk pizza og pasta restaurant.

Få rabat på besøg

Der er med Berliner WelcomeCard mulighed for at få rabat på entré, et par gange har vi også fået rabat tilbud på maden i tv turm Berlin i Berliner Welcome Card.

TV tårnet Berlin er en meget besøgt attraktion, og der er ofte lang kø for at komme op i tårnet, så planlæg besøg

R

Tv-Tårnet

Panoramastraße 1A
10178 Berlin
Tyskland

Website: https://tv-turm.de/en/homepage/

Websiden er i flere sprog

Berlinerblog.dk - TV-turm

TV tårnet i Berlin er med sine 368 meter en af Europas højeste bygninger – TV-tårnet er fra 1969 og havde altså 50 års jubilæum i 2019

TV-tårnet på Youtube

Find TV-tårnet

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This