Checkpoint Charlie museum

Checkpoint Charlie Museum, spændende murmuseum

Det hele startede 13. august 1961… Berlinermuren var en realitet. På Checkpoint Charlie museet finder du spændende information om muren


Checkpoint Charlie museum – En af Berlins klassikere

Checkpoint Charlie Museum, spændende murmuseum. Men meget information om muren og dem der prøvede at slippe over dem.

 

Se også siden “Muren rundt”

Mange mennesker kendte før i tiden to ting i Berlin – Det var Chekcpoint Charlie museum og Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, på Kurfürstendam. Museet ligger i Friderichstrasse ved tredie overgang mellem Øst og Vestberlin – C – Charlie – tredie karakter i alfabetet.

Berømt grænseovergang

Grænseovergangen er en af de mest kendte og det var ofte her man udvekslede spioner mellem Øst og Vest under den kolde krig. Idag er der vist en grænseovergang og der er mulighed for at tage billeer af “grænsevagter”. I forbindelse med overgangen er bygget et museum – Checkpoint Charlie museum også kendt som Mauermuseum.

Et lille museum der bare skal ses.

Checkpoint Charlie museum – Kendt fra sin samling af effekter

Checkpoint Charlie Museum er er kendt fra sin samling af effekter fra folk der på den ene eller anden måde har forsøgt at komme gennem muren. Der er videoindslag med flere hændelser relateret til Berliner Muren, f.eks. Ronald Reagans tale i juni 1987 ved Brandenburger Tor. På museet er der masser af læsestof som er relevant for Berlinmuren og opdelingen af Berlin fra 1961 til 1989. Af de mange effekter der kan ses på Checkpoint Charlie Museum er en kajak, Luftballon, symaskinen luftballonen blev syet sammen med, armeret biler og selvfølgelig mange flere effekter.

Kajak:

I kajakken forsøgte en af forcere muren, eller måske mere korrekt Spree, floden der løber gennem Berlin.

Luftballon:

En familie købte stof ind flere steder i DDR for at undgå at nogen lagde mærke til Deres store stof forbrug, stoffet blev brugt til at sy en ballon som man forcerede muren med.

Biler:

En bil er forsynet med et blindrum bag reservehjulet, her kunne et menneske skjulet og dermed forcere muren, en anden var armeret med beton og forsøgt med magt at forcere muren ved en grænseovergang.

 

Checkpoint Charlie skal ses, om ikke andet så bare for placeringen i historien!

Checkpoint Charlie er kendt fra mange film, bl.a. “Kvinden fra Checkpoint Charlie” også mange spionfilm hvor der udveksles spioner mellem øst og vest, samt i 1961 hvor russiske og amerikanske tanks holdt kun nogle få meter fra hinanden. Noget der fik Berlin til at gå under betegnelsen “Verdens farligste sted” – heldigvis er det ikke sådan mere!

På Checkpoint Charlie museum er fotografering forbudt!

Fint museum, men ved et sommerbesøg i Berlin vil det være en god ide at tage museet fra morgenstunden af, der bliver varmt derinde.

R

Checkpoint Charlie

Friedrichstraße 43-45
10117 Berlin
Tyskland

Website: www.mauermuseum.de

Websiden er i flere sprog

Berlinerblog.dk - Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie museet – En oplevelse man ikke må gå glip af. 

Checkpoint Charlie på Youtube

Find Checkpoint Charlie museet

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This