Spandau

Spandau er det vestlige af Stor-Berlin

Spandau
(Knap 95 kvm – har ca. 225.000 indbyggere)
– Berlins 12 distrikter

Spandau er det mest vestlige af Stor-Berlin. Bydelen lå oprindeligt i Vestberlin, helt bestemt den britiske sektor før murens fald. Bydelen blev blev en del af Stor-Berlin i 1920. I bydelen ligger Spandau fængslet. her sad flere krigsforbrydere efter 2. verdenskrig.

Shopping i Spandau Archaden i det vestligste af Berlin

Her er i Arkaden rigtig gode shopping muligheder, det store indkøbscenter, der ligger nabo til bydelens banegård, Arkaden bestående af mange forretninger bl.a Real, Saturn og en masse special forretninger. Shoppingcentret er i flere etager.

Andre ting bydelen er kendt for

Rådhus og fængsel er nok det bydelen er mest kendt for, men der er tæt på vandet også bygget nogle fede lejligheder. Området omkring banegården og Arkaden virker som et gammelt velholdt kvarter, selv om f.eks. rådhuset fra 1913 blev hårdt medtaget af de allieredes bomber under 2. verdenskrig. Det er blevet genopført i 1950’erne, dog i en mere enkel form.

Julemarked

Det er også her man finder et af Berlins mest kendte julemarkeder

Stor bydel i vest

Bydelen er en af Berlins største, den er på ca. 95 kvm, hvilket er mere end dobbelt så stor som Mitte.

Gammel og ny bydel

Bydelen har en gammel og ny bydel, Rådhuset ligger på grænsen mellem de to bydele.

berlinerblog.dk - Rådhus Spandau

Rådhuset i Spandau

Facts om Spandau

Indlemmet i Stor-Berlin 1920

Ca. 95 kvadrat kilometer

Ca. 225.000 indbyggere

Under muren lå det i Vestberlin (Den britiske sektor)

Kendt i Spandau

Spandau fængslet

Fængslet er bygget i 1876, Efter 2. verdenskrig sad mange krigsforbrydere her. De var blevet idømt fængselsstraf ved Nürnbergprocessen. Mest kendte er Rudolf Hess og Albert Speer. Albert Speer var en af arkitekterne bag Hitler’s Germania, der efter planen skulle erstatte Berlin efter sejr.

Rathaus Spandau

Rådhuset blev indviet i 1913 og er beliggende på grænsen til den gamle bydel Altstadt Spandau. Rådhuset blev smadret under 2. verdenskrig, men blev genopført i 50’erne i forenklet form.

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This