Charlottenburg-Wilmersdorf

Charlottenburg og Wilmersdorf blev fusioneret i 2001
 
 
 

Charlottenburg-Wilmersdorf

(Ca. 64 kvkm – har ca. 320.000 indbyggere)

Charlottenburg-Wilmersdorf lå i gamle Vestberlin, mest kendt i bydelen er Kurfürstendam, der var hovedstrøget i Vestberlin. Kurfürstendam i daglig tale kaldet Ku’dam stod fra mange af DDR’s borgere som paradis, eneste drøm mange havde var at talge ind på Ku’dam og drikke kaffe. Stedet er i dag mest kendt for de mange forretninger. Andet er Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, der er en ruin, kun tårnet står tilbage, kirken blev bombet af de allierede under anden verdenskrig. Charlottenburg var indtil det blev en del af Stor-Berlin kendt for at være rigeste by i Preussen.

Link ang. bydelen

Link til siden om Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche og kirkens egen hjemmeside

Berlinerblog.dk - Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche

Facts om Charlottenburg-Wilmersdorf

Samlet til en bydel i 2001

Ca. 64 kvadrat kilometer

Ca. 320.000 indbyggere

Under muren lå det i Vestberlin

Kendt i Charlottenburg-Wilmersdorf

Kaiser-Wilhel-Gedächtniskirche

Kaiser-Wilhel-Gedächtniskirche er en ruin fra anden verdenskrig. Kirken er oprindelig fra 1895 og havde seks tårne. I dag står kun tårnruinen tilbage der er 63 meter højt. De sidste to år har man renoveret på ruinen, der har været totalt pakket ind, det er nu afsluttet. Rundt om den game kirkeruin er bygget en ny kirke (Bygget 1959-1961). Kirken er beliggende Kurfürstendam, en af Vestberlins mest berømte gader.

Europa-Center

Europa-Center ligger på Breitscheidplatz og er kendt sammen med Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som varemærket på Vestberlin. Er bygget p.gr. af Berlinmuren og er et forsøg på at skabe et centrum omkring Breitscheidplatz. Centret blev indviet i 1965 af Willy Brandt. Mest interessante forretninger i centret i dag er Hertha BSC’s shop, Saturn (Elektronik) og Nike. Centret er også kendt for sit vandur.

Bahnhof Zoo - Zoologisher Garten

Banegården ligger i nærheden af Berlin Zoologiske have og var under murens tid en af Vestberlins vigtigste banegårde. Banegården er nok mest kendt for Christiane F. filmen – meget af handligen foregår på og i miljøet omkring Bahnhof Zoo. Det er en gammel banegård og der er S-bahn og regionaltog hertil, desuden er der i forbindelse med banegården en U-bhan station (samme navn) og en busstation udenfor banegården med mange buslinjer internt i Berlin. Ved Bahnhof Zoo foregik meget af filmen om Christiane F.

Julemarked

Kendt for det store julemarked påBreitscheidplatz ved  Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche: Julemarkedet er et af Berlins største og ofte et af dem der slutter sidst.

Julemarkedet blev desværre ramt af terror i julen 2016, et angreb der kostede 12 uskyldige mennesker livet

Følg os på de Sociale medier

Pin It on Pinterest

Share This